Bangunan Tambahan Masjid Kubang Kerian

Bangunan Tambahan yg mengandungi:
– Dewan Serbaguna dan Pentas
– Gymnasium
– Bilik Mesyuarat
– Gelanggang Takraw dan Bola Tampar

Bangunan ini didirikan di atas tanah wakaf yg disedekahkan oleh pemilik rumah yg berdekatan. Kerja-kerja pembinaan bermula dari Mei 2013. Dijangka siap pada hujung Mei 2014, insyaAllah

Dimiliki oleh: MAIK

IMG_201404302679

 

Continue reading Bangunan Tambahan Masjid Kubang Kerian

Pertandingan Suara Burung Ketitir Kelantan 2014

Source: FB Pusat Penerangan Pelancongan Kelantan

Quote:
Pusat Penerangan Pelancongan Negeri Kelantan dengan kerjasama Persatuan Seni Suara Burung Ketitir Kelantan telah menganjurkan Pertandingan Seni Suara Burung Ketitir Antarabangsa Kelantan 2014 pada 26 April 2014, Sabtu bertempat di Lembah Sireh, Kota Bharu. Pertandingan ini telah melibatkan lebih 1000 ekor burung termasuklah 200 burung tekukur, 300 burung candik dan lebih 400 burung ketitir dengan pelbagai kategori yang dipertandingkan. Turut Hadir Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan, YB Dato’ Mejar (B) Md Anizam Abd. Rahman dan Presiden Persatuan Seni Suara Burung Ketitir Kelantan, Abdullah Mat Yusof.

Continue reading Pertandingan Suara Burung Ketitir Kelantan 2014

CityLiner Tambang Percuma

Tambang bas percuma untuk Bas Cityliner Kelantan, route perjalanan percuma seperti gambar di atas. Ditaja oleh Malaysian Industrial Development Finance Berhad (MIDF) sempena Minggu Saham Amanah Malaysia 2014 di Pusat Tranformasi Luar Bandar (RTC), Tunjung Kota Bharu oleh PNB dan ASNB.

Sticker “Percuma” ditepek di cermin hadapan bas untuk identify bas mano hok free

Percuma dari 20hb April hingga 27hb April 2014

Terima kasih kpd yg menaja. Bereh

IMG_2014042024884

Tengku Amalin Dapat Puteri Baru

Sos: FB Warna Warni Di Raja Kelate

Tahniah Tengku!

Quote dari FB:
ALHAMDULILLAH... Sembah Tahniah buat adinda bongsu DYMM Sultan Muhammad V; YAM Tengku AMalin Aishah Putri Bt Sultan Ismail Petra kerana telah selamat menimang cahayamata sulung, seorang puteri yg comel kelmarin 14 April 2014 Isnin di sebuah hospital terkemuka di Singapura... Tahniah DYMM Sultan Ismail Petra & Raja Perempuan Tengku Anis krn menjadi nenda kini.. Tahniah DYMM Sultan Muhammad V krn dpt anakanda saudara pertama.. dan tahniah seluruh kaum keluarga DiRaja Kelantan & Brunei.. Moga YAM Tg Amalin & Pengiran Muda Abd Qawi dipenuhi dgn sinar kebahagiaan... Terima kasih rakan cyber, Dee Kay utk sharing photo.. dan kredit utk owner photo yg sebenar..

PPR Gua Musang

Projek Perumahan Rakyat
Lokasi: Depan Shell Bandar Gua Musang
IMG_2014041147614

27/2/2014
Source: syaom

Continue reading PPR Gua Musang